sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Tervetuloa Texvexiin!


TST-Texvexissä vastaanotetaan,lajitellaan, käsitellään ja myydään kuluttajilta tulevia poistotekstiilejä ja pyritään näin edistämään kiertotalouden toteutumista. Hanke on saanut rahoituksensa Turun kaupungilta ja aktivoi Turkulaisia pitkäaikaistyöttömiä erilaisissa poistotekstiilin käsittelyn liittyvissä työtehtävissä.

Texvexin toiminta perustuu yhteistyöhön Lounais-Suomen Jätehuollon ja Turun seudun TST ry:n välillä.
TST-Texvex on tärkeä osa Telaketju-hanketta, jossa tuetaan tekstiilijätteen kierrätystä mahdollistaen tuotteille pitemmän elinkaaren jatkojalostuksen tai uudelleenkäytön toteutuessa. Hankkeen tavoitteena on löytää malli, jolla saadaan hyötykäyttölaitos Turun alueelle.


Texvex-myymälästä löydät laajan ja useasti vaihtuvan valikoiman laadukkaita second hand-vaatteita. Käytetyt vaatteet ovat saapuneet meille kuluttajilta ja ne on valittu myymälään harkiten. Löydät meiltä siis ainoastaan siistejä ja ehjiä vaatteita.Myymälässämme asiointi on erittäin edullista ja ympäristöystävällistä. Meille on myös helppo tulla bussilla. Tule mukaan toteuttamaan kiertotalouden vahvistumista Turun seudulle ostamalla käytettyä uuden sijasta. Näin tuotteen elinkaari pitenee ja ympäristön kuormitus vähenee.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mitä on kiertotalous?

Lyhyesti ilmaistuna kiertotaloudella tarkoitetaan talousmallia, jossa materiaali pysyy kierrossa sen arvon säilyessä. Nimenä kiertotalous...